سامانه خدمات حقوقی و کیفری دادطلب

ما با درک و تجربه خود نیازهای وکلا و متخصصان را به خوبی می‌دانیم. دادطلب با در نظر گرفتن شان وکالت و وکیل و بر پایه مدیریت دانش حقوقی بصورت جامع خدمات حقوقی را به نیازمندان خدمات مربوطه قابل ارائه کرده است.

سامانه خدمات حقوقی و کیفری دادطلب

ما با درک و تجربه خود نیازهای وکلا و متخصصان را به خوبی می‌دانیم. دادطلب با در نظر گرفتن شان وکالت و وکیل و بر پایه مدیریت دانش حقوقی بصورت جامع خدمات حقوقی را به نیازمندان خدمات مربوطه قابل ارائه کرده است.

مشاوره حقوقی برای افرادی که امکان مراجعه حضوری را ندارند و می خواهند از راهنمایی وکالای متخصص بهره ببرند

انتخاب وکلای متخصص بر اساس موضوعات حقوقی
تعیین وقت مشاوره از روی تقویم
تماس اتوماتیک از طریق سایت در زمان مقرر شده
ارائه مشاوره دقیق و کامل به همراه پاسخ به سوالات

بایگانی

۲ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
سفته حسن انجام کار
 یکی از مواردی که امروزه افراد در استخدام با آن مواجه می‌شوند و عرف منسجمی به خود گرفته است ارائه سفته ضمانت کار از سوی کارگر به کارفرما است که به نظر می‌رسد هدف و منطق اصلی دریافت سفته اطمینان خاطر از صحت انجام کار و وجود منبعی جهت ترمیم خسارت احتمالی از سمت کارگران می‌باشد.

در صورت صدور سفته برای استخدام باید به نکات مهمی توجه داشته باشید تا از دردسرهای احتمالی پیشگیری کنید. در ابتدا خوب است که با مفهوم سفته آشنا شویم.
 

سفته چیست؟ 

سفته یک سند تجاری است که صادر کننده آن متعهد می‌شود که مبلغی را که در سفته درج شده است در تاریخ مشخص شده به کسی که نام او در سفته درج شده پرداخت کند. این کاربرد اصلی سفته است اما گاهی هم برای مواردی مثل سفته برای حسن انجام کار، بکار می‌رود.
 

نحوه پر کردن سفته (قانون سفته)

برای اینکه با خیال آسوده‌تری سفته را به دست کارفرما بسپارید نکات مهمی قابل توجه است که به بررسی آن می‌پردازیم.

1- مهم‌ترین نکته قید کردن علت صدور سفته است یعنی بابت حسن انجام کار، حتما مشخص کنید که بابت چه چیزی تضمین می‌دهید.

2- در صورت ارائه سفته حتما شماره و مشخصات آن در قرارداد استخدام نیز درج شود. اگر در قرارداد کار بخشی به درج شماره سفته ضمانت حسن انجام کار اختصاص داده نشده است، در انتهای آخرین برگ قرارداد خودتان بخشی را اضافه کرده و این مورد را متذکر شوید.

3- بعد از صدور سفته ضمانت انجام کار، یک نسخه از آن را کپی و به امضاء کارفرما برسانید و نزد خود نگهدارید تا اگر کارفرما بعد از قطع همکاری از استرداد آن امتناع کرد بتوانید از طریق مراجع قضایی اقدام کنید.

4- در این نوع سفته‌ها بهتر است که قسمت تاریخ خالی بماند و زمانی برای آن تعیین نشود و به جای درج تاریخ بابت حسن انجام کار قید شود. اما تاریخ صدور آن را حتما قید کنید تا مشخص باشد چه تاریخی سفته را به کارفرما داده اید.

5- در قسمت گیرنده، نام شخصی که با او قرارداد بسته‌اید را بنویسید و قید حواله را نیز خط بزنید. اگر شخص حقیقی بود نام و مشخصات هویتی وی و اگر شرکت بود نام شرکت نوشته شود. این کار باعث می‌شود صاحب شرکت نتواند سفته را در اختیار شخص دیگری قرار دهد.

6- از امضا و اثر انگشت زدن هرگونه سفته و چک سفید امضا خودداری کنید. اگر کارگر سفته را به صورت سفید امضا در اختیار کارفرما قرار دهد اثبات اینکه سفته برای حسن انجام کار بوده بر عهده کارگر می‌باشد.
 

پس گرفتن سفته بعد از اتمام قرارداد و روابط کاری

اگر زمانی کارفرما از عودت سفته سرباز زند و نسبت به وصول وجه آن اقدام کند مصداق خیانت در امانت است و کارگر می‌تواند با اثبات حسن انجام کار خود و تقدیم دادخواست استرداد سفته، با ارائه کپی یا رسید سفته یا شهادت حداقل دو نفر نسبت به پس گرفتن سفته خود اقدام کند. درصورت اثبات جرم خیانت در امانت کارفرما و حسن انجام کار از سمت کارگر، دادگاه شخص کارفرما را به جرم سوء استفاده از سفته‌های ضمانت به حبس تعزیری از 1 تا 3 سال محکوم خواهد کرد (رجوع به ماده 673 و 674 قانون  مجازات اسلامی).

 

مطالب مشابه:

نکات حقوقی در قولنامه ماشین

  • احمد کولیوند
  • ۰
  • ۰

مالیات چیست؟

مالیات

تعریف مالیات

مالیات درواقع، یک نوع هزینه اجتماعی می‌باشد که تمامی مردم یک اجتماع در قبال امکانات و منابعی که دولت و کشورش در اختیار وی قرار می‌دهد، باید بپردازد که در حقیقت این مبالغ و هزینه‌ها جایگزینی برای امکانات استفاده شده و منابع از دست رفته، می‌باشد. بدین صورت، همانطور که بیان گردید، مالیات علی‌الاصول هزینه‌ای است که مردم در قبال بهره‌گیری که از امکانات کشورشان به دولت پرداخت می‌نمایند که مجددا این هزینه‌ها جهت رفع نیازهای کشور صرف خواهد شد.
 

اصطلاحات کاربردی در حوزه مالیات

مالیات نیز همانند سایر حوزه‌ها دارای کلمات و اصطلاحات کاربردی مربوط به خود می‌باشد که دانستن آن خالی از لطف نیست. از همین رو در ادامه به بررسی مفهوم این اصطلاحات خواهیم پرداخت.
 

مالیات

مالیات یا taxation، به میزان مبالغ پرداخت شده از سوی ملت به دولت کشورشان گفته می‌شود که هدف از این پرداخت‌ها، تامین نیازها و هزینه‌های جامعه می‌باشد.
 

نرخ مالیاتی

نرخ مالیات یا tax rate در حقیقت همان ضریب یا درصدی است که مالیات بر مبنای آن محاسبه خواهد شد.
 

اظهارنامه مالیاتی

این اظهارنامه در واقع لیست یا فرمی می‌باشد که سازمان امور مالیاتی در اختیار این دسته از افراد قرار می‌دهد تا آنها وضعیت مالی خود را برای پرداخت مالیات به صورت خلاصه در آن قید نمایند. لازم به ذکر است که مودیان موظفند که این اظهارنامه را در موعد مشخص خود به سازمان مذکور تحویل دهند.
 

ضرایب مالیاتی

در خصوص عبارت ضرایب مالیاتی، خوب است بدانید که در حقیقت محاسبه مالیات از روش ضرب درصد مشخصی از درآمد اشخاص در قرینه مالیاتی آن می‌باشد. البته چنانچه مبنای محاسبۀ ما مالیات علی الراس قرار بگیرد.
 

هزینه

منظور از این کلمه در مالیات در حقیقت آن چیزی است که سبب کاهش سرمایه آن هم در اثر خدمات به مشتریان و همچنین ارائه کالا به این اشخاص می‌باشد.
 

درآمد

منظور از درآمد در مالیات نیز همان افزایش سرمایه است که در اثر خدمات به مشتریان و همچنین فروش کالا به آن‌ها به وجود خواهد آمد.
 

نقدینگی

در مالیات به سرعت عمل تبدیل یک نوع کالا یا انجام یکی از خدمات و تبدیل آن به مبلغی وجه نقد را نقدینگی گویند.
 

استهلاک

منظور از استهلاک در مالیات در واقع همان کاهش یافتن ارزش دارایی است که به علت مرور زمان بر سرمایه افراد یا اموال آن‌ها وارد می‌شود و در حقیقت منبع اصلی آن، همان قیمت تمام شده دارایی های افراد می‌باشد.
 

بدهی

بدهی در واقع همان تعهد مالی هر یک از افراد می‌باشد که لازم است در سر موعد به دیگر افراد اعم از حقیقی یا حقوقی پرداخت گردد.
 

اسناد دریافتنی

منظور از آن درواقع همان دارایی‌هایی می‌باشد که شخص تعهد کننده به صورت کتبی آن را پذیرا شده است.
 

سرمایه

مالک یک واحد تجاری یا کسب و کار معمولاً دارایی‌های آن را از آن خود می‌داند که چندان بیراه هم نیست که به همین ادعایی که مالک نسبت به این دست از دارایی‌ها دارد، سرمایه گفته می‌شود.
 

جرایم مالیاتی

چنانچه هر یک از تجار یا هر یک از افرادی که دارای کسب و کار مشخصی می‌باشند و موظف به پرداخت مالیات هستند در انجام وظیفه خود تخطی نمایند، باید جریمه‌ای را به سازمان امور مالیاتی کشور خود پرداخت نمایند که به آن جرایم مالیاتی گفته می‌شود.
 

حسابرسی

حسابرسی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که شخص کارشناس برای بررسی صورت‌های مالی یک کسب و کار یا یک واحد تجاری انجام می‌دهد که به این شخص نیز حسابرس گفته می‌شود که معمولاً شخصی حرفه ای بوده و اقدامات خود را خارج از آن واحد تجاری به عمل خواهد آورد.
 

بستانکار

بستانکار یا طلبکار در حقیقت به شخصی گفته می‌شود که حقی بر گردن شخص دیگری دارد.
 

بدهکار

لغاتی چون بدهکار یا مدیون نیز همچون کلمه طلبکار یا بستانکار برای همه شما عزیزان آشنا می‌باشد و در حقیقت به شخصی گفته می‌شود که دینی را به نفع دیگری بر عهده داشته و موظف است آن را در سر موعد به دیگری پرداخت نماید.
 

بودجه

افرادی که با امور حسابداری سروکار دارند، قطعا کلمه بودجه را بسیار شنیده‌اند. بودجه در حقیقت به دارایی مورد نیاز و برآورده شده برای سال آتی گفته می‌شود.
 

سال مالی

جالب است بدانید که سال مالی در مالیات، حتماً مطابق سال تقویمی نمی‌باشد و منظور از آن، ١٢ ماه پشت سر هم است که سازمان امور مالیاتی برای پرداخت مالیات انتخاب می‌نماید که معمولا نیز براساس تقویم واحد تجاری می‌باشد.
 

سخن آخر...

اصطلاحات مربوط به امور مالیاتی بسیار متنوع و گوناگون می‌باشد که در این مقاله سعی شد به تعداد زیادی از کاربردی‌ترین آن‌ها اشاره شود. چنانچه در خصوص مسایل مربوط به امور مالیات و یا کلمات و اصطلاحات مختلف آن با پرسشی مواجه شدید با مشاوران دادطلب در میان بگذارید.
  • احمد کولیوند